3 tips til motivation til træning!

De fleste mennesker ved, at motion er godt og sundt. Men på trods af dette kan det nogle gange være svært at finde motivationen til at komme ud og motionere.

Her er 3 enkle tips til, hvordan du kan motivere dig selv og øge dine chancer for at få mere motion i din hverdag!

Udfordre dig selv!

Udfordre dig selv med en vægtvest

Det kan nemt blive kedeligt at gøre nøjagtig det samme hver træning uden progression. Derfor skal du sørge for at udfordre dig selv fra tid til anden med vanskelige sessioner. En vægtvest kan være det perfekte redskab til at gøre dette.

Hvis du f.eks. plejer at løbe 5 km som din løbetræning, kan du nu holde fast i din vægtvest og forsøge at gennemføre runden uden at stoppe. Derefter kan du øge vægten, hvis det bliver for let.

En vægtvest kan også give en ekstra udfordring i forbindelse med træning med kropsvægt, f.eks. chins, dips, burpees og push-ups.

Sæt dig mål for din træning!

Hvis du træner planløst uden retning og mål, risikerer du at kede dig og blive mindre motiveret. Alt i livet er sjovere, hvis du sætter dig mål.

mål

De mål, du sætter dig, kan være næsten hvad som helst, og de varierer naturligvis alt efter den type træning, du laver. Det kan f.eks. være at løbe en bestemt distance i et bestemt tidsrum, at kunne bære en bestemt vægt i en styrkeøvelse eller at kunne tabe sig i et split.

For at sætte dine mål på den bedst mulige måde bør du følge disse 4 principper:

  1. Målet skal være klart målbart. (Ikke ”Jeg vil blive stærkere”, men ”Jeg vil bænkpresse 100 kg”)
  2. Der bør være en fast tidsfrist/frist. (Ellers risikerer du, at du aldrig kommer til at gøre alvor af det)
  3. Det skal være en udfordring. (dvs. intet, du ved, du kan klare i dag, så længe du presser ekstra hårdt)
  4. Det burde være nedskrevet et sted. (Dette giver en ekstra psykologisk effekt, men computer/almindeligt papir er lige så godt)

Hvis du følger disse principper, får du mål, der motiverer dig rigtig godt!

Brug bekræftelser og visualiseringer

Affirmationer og visualiseringer er et klassisk værktøj inden for personlig udvikling og selvhjælp. Men de har også vist sig at være meget effektive inden for sport og træning. Næsten alle succesfulde atleter bruger bekræftelser og visualiseringer på forskellige måder.

En bekræftelse er en positiv sætning, som du tænker eller siger højt til dig selv. Den skal indeholde noget, som du gerne vil opnå eller være, men som du endnu ikke er. Det skal også føles rimeligt for dig at nå det. Hvis du f.eks. i dag løber en kilometer på 55 minutter, kan en god bekræftelse være, at du vil løbe den på 50 minutter. Hvis du derimod siger, at du vil gøre det på 40 minutter, vil det sandsynligvis føles for overdrevet og derfor ineffektivt.

Visualiseringer er stort set det samme, men indebærer i stedet, at du ser foran dig, hvordan det, du ønsker skal ske, vil ske. Du ser f.eks. dig selv score et mål i en fodboldkamp.

Tankens kraft er større, end de fleste mennesker er klar over, og positiv tænkning kan hjælpe dig med at nå nye niveauer i din træning. Sammenlign, hvor godt du tror, du ville klare dig, hvis du kun tænkte negativt om dig selv: ”Nej, jeg vil aldrig kunne løbe en kilometer på 45 minutter”.

Vi håber, at nogle af disse tips vil hjælpe dig med at motivere dig! Du er velkommen til at kommentere nedenfor eller kontakte os her.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *